pühapäev, 20. juuni 2010

Krehvtised lõhevardad

Kui šašlokist villand, proovi grillida vahelduseks näiteks kala. Antud retsept on saanud minu uueks lemmikuks. Lõhe maitseb magus-hapukalt ja tsipake vürtsikalt. Kõrvale serveeri värsket salatit.



  • 800 g lõhefileed

Marinaad:
  • 3 sl magusat tšillikastet
  • 2 sl sojakastet
  • 1 sl valget veiniäädikat või õunaäädikat
  • tükk riivitud ingverijuurt või 0.5 tl ingveripulbrit
  • 1 sl fariinsuhkrut

Valmistamine:

Lõika lõhefilee suuremat sorti piklikeks kangideks.
Sega marinaadiained omavahel, lisa lõhekangid ja lase umbes tund aega maitsestuda.
Lükka lõhetükid leotatud puuvarraste või õlitatud metallvarraste otsa. Määri veel marinaadiga.
Grilli või küpseta valmimiseni, vardaid aeg-ajalt keerates.

Allikas: Ruokamaailma (Tuliset lohitikut) (retsept Nami-namis)

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Liisi, aga kust Sina selle retsepti said? ;)
Mul on hetkelemmikuks grillitud lõhe Vietnami marinaadis, aga see krehvine marinaad on n-ö järjekorras.

Liisi ütles ...

Mina leidsin retsepti ikka Nami-Namist ;)
Mul siis järgmisena järjekorras Vietnami marinaadis lõhe.

Pille ütles ...

Proovi kindlasti, oli kuidagi mõnusalt aromaatne ja parajalt eksootiline.