neljapäev, 1. aprill 2010

Lehttaina-kanapirukas

Nami-namist üks imemaitsev mahlane pirukas, kuhu läksid sisse viimased meekana tükid. Piruka tegemiseks kasutasin väikest pirukavormi, millesse mahtus 250 g lehttainast ja teised kogused ka vastavalt selle võrra väiksemad kui retseptis antud. Tomatile ja paprikale lisaks läks pirukasse veel ka brokoli.
Pirukas tuli tõesti väga maitsev. Aedviljad muutsid piruka tõeliselt kevadiseks - nii maitselt kui väljanägemiselt.



1 kg lehttainast

Täidis:
500 g kanafileed või juba küpsetatud kana
2 sl õli kanafilee praadimiseks
1 kg tomatit
1 suurt kollast paprikat
1 brokoli

Kate:
3 muna
1 dl vedelat majoneesi
1 dl maitsestamata jogurtit või piima
300 g riivitud juustu
2 tl paprikapulbrit
2 tl sidrunipipart
2 tl ürdisoola
peterselli

Valmistamine:

Kui kasutad toorest kanafileed, lõika kanafilee pisikesteks tükkideks ja prae õlis kiiresti läbi.
Keeda õisikuteks lahutatud brokolit soolvees mõned minutid ja sõelale nõrguma tõsta. Lõika tomatid põigiti 5 mm paksusteks viiludeks, paprika pisikesteks tükkideks.
Kata ahjuplaat või pirukavorm lehttainaga. Laota tainale kanatükid, kata tomativiiludega, mille peale väiksemad brokoliõisikud ja puista üle paprikatükikestega.
Mikserda munad lahti, lisa majonees, jogurt õi piim, riivjuust, maitseained ja petersell. Kalla segu ühtlaselt pirukatäidisele.
Küpseta 200-kraadise ahju alaosas 35-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Tõsta pirukas koos plaadiga restile jahtuma.

2 kommentaari:

Aivilii ütles ...

väga ahvatlev pirukas tundub, proovin vist järele!

Liisi ütles ...

Kindlasti proovi, sest on tõesti väga-väga hea pirukas ning äärmiselt lihtsalt valmistatav.