esmaspäev, 5. aprill 2010

Keedukreemiga pasha

Lihavõttepühadeks valmistasin esimest korda pashat. Mingi mälestus on kunagi ammu pasha söömisest, kuid meie peres selle valmistamise traditsioon igaljuhul puudub. Ehk nüüd saab see siiski alguse :)


Keedukreemiga pasha sai väga hea, kuid järgmisel korral jätaksin pähklid ja puuviljad pisut suuremate tükkidena. Pasha valmistamiseks kasutada lisaks pashavormile ka lillepotti või muud nõud, millel on auk põhjas, et vedelik saaks välja nõrguda.

Keedukreemiga pasha

  • 50 g võid
  • 2 dl rõõskkoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl kuivatatud aprikoose
  • 1 dl apelsinisukaadi
  • 1 dl mandleid
  • 400 g kohupiima

  • Pese mandlid ja kuivatatud aprikoosid kuuma veega. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sulata potis või, lisa koor. Seejärel lisa munavaht ning kuumuta pidevalt vispeldades, kuni segu tiheneb (ära keeda!). Lisa vaniljesuhkur ning lase kreemil jahtuda.
  • Sega kohupiim sukaadi, kuivatatud aprikooside, mandlite ning keedukreemiga.
  • Vooderda pashavorm marliga ja vala kohupiimasegu vormi. Aseta vormi peale raskus ja tõsta külmkappi üleöö nõrguma. 

Retsept: Oma Maitse aprill 2006


3 kommentaari:

Gea ütles ...

Oo, kas need kevadised meeleolu pildid on tänavu tehtud!? Minul lillekesed alles lume all.

Andra ütles ...

Väga ahvatlev näeb välja:)

Liisi ütles ...

Pildid on tehtud möödunud nädalavahetusel vanaema juures Lõuna-Eestis. Seal pole lumest enam jälgegi, kevadlilled õitsevad ning isegi väikesed rabarberipungad pistavad nina mullast välja.