laupäev, 6. märts 2010

Virsikupirukad

Väga lihtsalt ja kiirelt valmivad pirukad näiteks ootamatutele külalistele pakkumiseks, aga sobivad ka pühapäevahommiku maiuseks. Ei ole väga magusad, aga magusasõbrad võivad peale raputada tuhksuhkrut.



  • 500 g lehttainast
  • 1 suur purk virsikukompotti
  • 200 g kohupiimapastat
  • serveerimiseks tuhksuhkur
  • määrimiseks muna

Valmistamine:

Nõruta virsikupoolikud vedelikust ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika virsikute läbimõõtude järgi tainaruudud . Pane iga ruudu keskele supilusikatäis kohupiimapastat ja aseta peale virsikupoolik. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Jahtunud pirukad puista üle tuhksuhkruga.

1 kommentaar:

Elis ütles ...

Need on nii lihtsad ja maitsvad asjad. Ja see just võlubki nende juures, et nad liigmagusad pole. Su postitus tuletaski meelde, et ammu pole neid tehtud meie majas. Muideks ma lõikan veel tainast peened ribad ja tõstan risti igale pirukale peale.
P.S. Väga ilusad pildid!