esmaspäev, 1. märts 2010

Vahtrasiirupised kanatiivad

Mahlased, pigem magusamaitselised kanatiivad. Sobivad suurepäraselt suupisteks või kergeks eineks. Ja valmivad tõesti kerge (kokkusegamise) vaevaga.



  • 12 tk kanakints (naha ja kontidega)
  • 2.5 dl haput õunamahla
  • 4 sl vahtrasiirupit
  • 2 sl õli
  • 2 sl sojakastet
  • 0,5 tl kaneeli
  • 6 küünt koorimata küüslauku

Valmistamine:

Pane kanatükid suurde kilekotti või kaussi. Lisa kõik ülejäänud ained, mulju kõik korralikult läbi ja sulge kotid või kata kauss. Jäta ööseks või kuni kaheks päevaks külmkappi marineerima. Võta kilekott/kauss külmkapist välja ja eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kalla kottide sisu ahjupannile (nii et kana nahaga kaetud osa jääks ülespoole), pista eelkuumutatud ahju ja küpseta umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni kõik on mõnusalt kleepuv ja kastanpruuniks tõmmanud.




Allikas: Nigella ekspress

Kommentaare ei ole: