kolmapäev, 3. märts 2010

Sibula-kodujuustupirukas

Hea tummine sibulapirukas, kus sibula kibedusest pole jälgegi. Sobib hästi lõunaks või kergemaks õhtusöögiks.
Minu pirukas valmis poole väiksemana kui retsept ette näeb.



Põhi:
  • 250 g võid
  • 250 g kodujuustu
  • 4 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
  • 3 sibulat
  • 1 tl tüümiani
  • 300 g kodujuustu
  • 200 g riivjuustu
  • 2 muna
  • soola
  • musta pipart

Valmistamine:

Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhja. Küpseta pirukapõhja 5 minutit.
Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibul ning tüümian ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde kodu- ja riivjuust ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata eelküpsetatud põhi täidisega, küpseta veel 30-40 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun.





Allikas: Kohupiima- ja kodujuusturaamat (100 rooga)

7 kommentaari:

Ragne ütles ...

oh jummel kui isuäratav!!!

Anonüümne ütles ...

Proovisin järele. Tulemus oli üle ootuste hea ning ainuke miinus on asjaolu, et nüüd peab seda iga päev küpsetama, sest maitse on oivaline. Aitäh

Liisi L ütles ...

Tore kuulda! Peaks ka ise üle pika aja pirukateo ette võtma.

Karima B ütles ...

Tere,
Huvitav kas kodujuustu saaks ricottaga ära vahetada? siin pole kodujuustu aga see pirukas tundub ülimaitsev

Aitäh
Karima

Liisi ütles ...

Karima, ma usun, et ricotta ajab ka asja ära, kuid ma lisaksin sel juhul täidisesse lisaks veel midagi kreemjat, näiteks veidi kreeka jogurtit.

Anna teada, kuidas pirukas õnnestus :)

Karima B ütles ...

Ma proovin täna selle ära :) aitäh Sulle

Karima B ütles ...

mega hea pirukas, panin ricottat ja toorjuustu !