pühapäev, 28. märts 2010

Meekana pähklitega

Nädalavahetusel on hea küpsetada midagi tavalisest aeganõudvamat. Või vähemalt tundub kana küpsemise ootamine muidu nii pikk, eriti kui ahjust tuleb ülihead lõhna. Kana tuli väga maitsev - liha jäi mahlane ja küüslaugu-mee maitsebukett lausa super. Retsept Nami-Namist.



  • 4 sl mett
  • 4 sl sojakastet
  • 2 küünt purustatud küüslauku
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 2 sl päevalilleõli
  • 1.25 dl apelsinimahla
  • 1 terve kana
  • 1 dl röstitud pähkleid

Valmistamine:
Sega mesi, sojakaste, küüslauk, ingver, õli ja apelsinimahl omavahel ning vala kanale. Lase vähemalt tund aega maitsestuda, soovitavalt kauem.
Pane kana ja marinaad ahjupannile ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-60 minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Kui kana hakkab pealt kõrbema, kata kana fooliumiga. Kasta kanatükke küpsetamise ajal meekastmega.
Puista peale kuival kuumal pannil röstitud pähkleid ning serveeri.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Väga ahvatlev pilt!!!