pühapäev, 21. märts 2010

Kondenspiima-toorjuustukook

Lihtsalt pidin järele proovima koogi, mida Toidutares on kommenteeritud 119 korda :).
Kook tuli tõesti väga maitsev - kõik sööjad võtsid kaks tükki :P. Maheda toorjuustukoogi kõrvale sobis hästi hapukas vaarika-toormoos.



  • 100 g võid
  • 2 pakki küpsiseid (nt Selga kondenspiimamaitselisi)
  • 500 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 1 purk suhkruga kondenspiim

Valmistamine:
Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja suru koogivormi põhja.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Maitseb kõige parem järgmisel hommikul külmkapist võetuna.



Allikas: Eva Palu

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui kaua seda kooki külmkapis säilitada võiks?
Häid pühi:)

Liisi ütles ...

Ma usun, et nädalaga ei juhtu midagi, sest toorjuustukook teadupärast läheb seistes aina paremaks. Kuid soovitan kindlasti kooki hoida külmkapis kinnises karbis, mitte lahtiselt.
Häis pühi Sullegi!