reede, 12. märts 2010

Kirsi-šokolaadikeeks

Selle keeksi leidsin Kiilikese blogist, tehes retsepti mõned omapoolsed muudatused.
Pärast ööpäevast seismist maitsed intensiivistusid ja tulemuseks oli mahlane keeks kirsside ja šokolaadiga. Sobib hästi õhtuse teetassi kõrvaseks.



  • 150 g võid
  • 125 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 pudel rummi essentsi (15 ml)
  • 3 muna
  • 150 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 80 g hakitud šokolaadi
  • 350 g kivideta (kompoti-)kirsse

Valmistamine:
Vahusta või suhkruga, lisa vanillsuhkur ja rummi essents, sega. Lisa ükshaaval munad ja vahustada ühtlaseks massiks. Lisa taignasse küpsetuspulbriga segatud jahu, sega hulka hakitud šokolaad ning viimasena kirsid. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpsetada 160 kraadises pöördõhuga ahjus u 50 minutit (vahepeal katsu tikuga keeksi küpsust).

Kommentaare ei ole: