teisipäev, 2. märts 2010

Jõhvika-šokolaadikoogid

Sügavkülmas seisid juba ammu ühed kurvameelsed jõhvikad. Nendest valmis suussulav jõhvika-juustukoogid, mida süües terved jõhvikad plõksuvad mõnustasti hamba all. Maitselt on kook hapukas, kuid tasakaalu loob šokolaadiküpsistest põhi.
Retseptis ettenähtud toorjuustu asemel kasutasin mascarponet.



Põhi:
  • 350 g šokolaadiküpsiseid (näit. Selga)
  • 150 g võid

Kate:
  • 5 tl želatiini
  • 1 dl vett
  • 400 g maitsestamata toorjuustu või mascarponet
  • 4 dl vahukoort
  • 3.5 dl jõhvikaid
  • 2 dl suhkrut

Kaunistuseks:
  • 1-2 dl jõhvikaid

Valmistamine:

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda neljakandiline vorm (nt 22 x 32 cm) küpsetuspaberiga, nii saad hiljem koogi hõlpsalt kätte. Suru küpsisesegu vormi põhja ning lase paar tundi külmkapis seista. Mõõda želatiin külma vette, paisuta 5 minutit ja sulata siis kuumaveevannil.
Jäta jahtuma. Samal ajal vahusta koor ja eraldi suuremas kausis toasoe toorjuust või mascarpone. Püreesta saumikseri abil pool kattesse minevatest jõhvikatest suhkruga, sega toorjuustuvahusse. Sega ettevaatlikult hulka ka vahukoor ja terved jõhvikad. Lisa peene joana jahtunud želatiinisegu, ise samal ajal segades. Laota kate küpsisepõhjale ning puista kaunistuseks peale jõhvikad.
Lase külmas tarduda 4 tundi kuni üleöö. Tõsta paberi abil vormist välja ja lõika ruutudeks.




Allikas: Pereköögi kokaraamat

1 kommentaar:

Liilia ütles ...

mulle ka meeldib see kook, just jõhvikate hapususe pärast.Olen kasutanud kohupiimapstat.