neljapäev, 11. märts 2010

Inglise sidrunikreem (lemon curd)

Hõrgutav magushapu sidruni-keedukreem.



  • 2 suurt sidrunit
  • 100 g magedat võid
  • 2,5 dl peent valget suhkrut
  • 3 muna
Valmistamine:
Riivi sidrunitelt peenikese riiviga kollane koor, poolita viljad ja suru mahl välja. Sulata või keedunõus madalal kuumusel. Mikserda munad suhkruga vahule, lisa sidrunimahl ja sidrunikoor. Aja suuremas madalas keedunõus vesi keema, reguleeri pliidikuumus minimaalseks. Mikserda munasegu sulavõiga kokku, tõsta nõu keevaveeanumasse. Klopi segu vispliga põhjast üles või mikserda aeglasel kiirusel 5...6 min jooksul, kuni muna kuumuse mõjul kalgendub ja kreem paksuks muutub. Tõsta keedunõu otsekohe välja, aseta külma vette ja mikserda segu leigeks. Tõsta kreem kohe kaanega purki ja säilita külmkapis.




Allikas: Suur küpsetamisraamat

Kommentaare ei ole: