laupäev, 27. märts 2010

Apelsinikeeks kirssidega

Üks hea apelsinimaitseline keeks. Minu jaoks jäi pisut kuiv, aga maitses sellegipoolest väga hästi. Retsept Nami-Namist.


  • 200 g toasooja magedat võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 1 apelsini riivitud koor ja 0,5 dl pressitud mahla
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g kuivatatud kirsse või jõhvikaid

Valmistamine:
Hõõru toasoe või suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg tugevalt kloppides. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor.
Sega küpsetuspulber nisujahu hulka. Vala neljandik jahusegust
kuivatatudkirssidele ja keera neid jahus ringi. Lisa tainale esmalt jahu ja seejärel jahused kuivatatud kirsid.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud vormi (tainas on üsna paks, nii et pead lusikaga kaasa aitama).

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase keeksil algus vormis jahtuda, siis kummuta serveerimisalusele.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuidas sul õnnestusid need kirsid nii ilusti ühte nurka sättida (kas ühekaupa?) emm

Liisi ütles ...

Ühekaupa jah ;)