neljapäev, 18. veebruar 2010

Magus mustsõstrasupp kohupiimaklimpidega

Seekord proovisin Nami-Nami kooskokkamise teemas gnocchid, kneelid jm väikesed ja suured klimbilised magusaid kohupiimaklimpe ehk knöödleid. Sobisid suurepäraselt muidu üsna tugevamaitselise mustsõstrasupiga, kuid sünnivad süüa ka iseseisvana.




Mustsõstrasupp:
  • 400 g puhastatud musti sõstraid
  • 2 dl suhkrut
  • 1 sl kartulitärklist
  • 1.2 l vett

Kohupiimaklimbid:
  • 300 g kohupiima (kasutasin ricotta kohupiima)
  • 4 muna
  • 4 tl suhkrut
  • 6 sl nisujahu

Valmistamine:
Vala sõstrad sõelale ja suru puulusikaga katki, nii et eraldub võimalikult palju mahla. Pane kõrvale.
Vala ülejäänud kestad potti, kalla peale vesi, kuumuta keemiseni ja kurna. Vala vedelik potti ja aja keema. Sega hulka suhkur ja vähese veega segatud kartulitärklis. Kuumuta keemiseni, aga ära enam keeda, vaid tõsta pott tulelt.
Sega juurde kuumutamata sõstramahl ja jäta jahtuma.

Samal ajal valmista kohupiimaklimbid. Sega kohupiim munade, suhkru ja jahuga korralikult läbi.
Aja vähese soolaga maitsestatud vesi keema, tõsta sinna teelusikaga väikesed klimbid ja keeda seni, kuni need tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga välja ja lase jahtuda.
Serveeri kohupiimaklimpe mustsõstrasupiga.



Allikas: 100 rooga "Sõstraraamat" (retsept Nami-Namis)

Kommentaare ei ole: