kolmapäev, 3. veebruar 2010

Kohupiimaküpsised

Need kohupiimaküpsiseid võib valmistada nii magusate kui soolastena. Maitsesid igati head, kuna kadusid laualt hetkega. Kaneelikattega küpsistest ei jõudnud piltigi teha ;)



  • 3 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl soodat
  • 250 g kohupiima
  • 250 g võid
  • 1 dl suhkrut (kui valmistad magusaid küpsiseid)

Magusaks katteks:

  • 1 muna
  • kaneelisuhkrut või suhkru – kaneelisegu
Soolaseks katteks:
  • 1 muna
  • sinihallitusjuustu, köömneid, paprikapulbrit vms
Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Lisa kohupiim, pehme või ja magusate küpsiste puhul suhkur. Sega ühtlaseks taignaks. Soovitavalt hoia taigen 1 tund külmikus. Rulli taigen kergelt jahusel laual küpsetusplaadi suuruseks tükiks ja tõsta taignarulli abil küpsetusplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle meelepärase kattega. Lõika taigen noa abil piklikeks tükkideks. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Eralda küpsised soojana üksteisest.



Allikas: Selveri retseptid

Kommentaare ei ole: