pühapäev, 31. jaanuar 2010

Šokolaaditort tsitrusmarmelaadiga

Peale räimesid tundus šokolaaditort just see õige. Tort on seest pehme ja pealt krõbeda koorikuga. Küpsisepõhja asendasin šokolaadimüsliga, mis jäi mõnusalt krõmpsuv. Hapukas tsitrusmarmelaad sobib šokolaadi kõrvale väga hästi.



Põhi:
  • 200 g küpsist või müslit
  • 75 g võid

Tort:
  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 6 muna (kollane ja valge eraldi)
  • 50 g suhkrut
  • 150 ml vahukoort

Valmistamine:
Soojenda ahi 180 kraadini. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga, nii põhi kui ka ääred.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised või müsli peeneks puruka ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass vormi põhja.
Sulata või ja šokolaad metallkausis veevannil. Klopi munakollaseid vähese suhkruga ca 30 sekundit ja lisa šokolaadi sisse kogu aeg segades. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel munavalge ja šokolaadsegu. Vala šokolaadisegu koogivormi ja küpseta ca 20 minutit. Tõsta kook välja ja lase jahtuda.
Serveeri vahukoore ja marmelaadiga.
NB! Seda kooki ei tohi kunagi panna külmkappi, kaotab oma pehmuse ja maitse.

Tsitrusemarmelaad:
  • 3 greipi
  • 3 apelsini
  • 4 sidrunit
  • 350 g suhkrut

Riivi pooled tsitruste koored ja fileeri kõik tsitrused. Pigista mahl kaussi ja keeda pool sellest alla. Lisa suhkur ja keeda veel natukene. Pane sisse tsitruste fileed ja riivitud koor. Keeda vaiksel tulel kuni paksenemiseni.



Allikas: Terevisioon

Kommentaare ei ole: