pühapäev, 10. jaanuar 2010

Pelmeenivorm

Kiiresti valmistatav argine õhtusöök. Kõrvale toorsalat ja külm kaste ning kõht saab korralikult täis. Kes paprikat ei armasta, proovi marineeritud paprikat või rösti paprikat enne ahjus, siis ei ole maitse nii intensiivne.



  • 1 pakk pelmeene
  • 1 paprika (või 0,5 purki marineeritud paprikat)
  • 3-4 muna
  • 2 dl piima
  • 2 spl hapukoort
  • punet
  • basiilikut
  • sidrunipipart
  • soola
  • (soovi korral pealeraputamiseks juustu)

Valmistamine:
Haki sibul ja tükelda paprika.
Prae pelmeenid pannil krõbedaks - ühtlasemaks tulemuseks sulata neid enne pisut. Lao pelmeeni ahjuvormi põhja.
Pruunista sibul ja soovi korral kergelt ka paprika. Pane samuti vormi.
Klopi munad piima, hapukoore ja maitseainetega lahti ning vala ahjuvormi (segu peab pelmeenid katma). Soovi korral raputa pinnale juustu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt lehtsalatiga.


Allikas: Pereköögi kokaraamat

Kommentaare ei ole: