kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Lõhe kuumal taldrikul

Ülimalt lihtsalt ja kiiresti valmistatav roog. Tulemuseks väga maitsev kerge eine. Kindlasti üks lemmikuid.



  • 500 g lõhet
  • 1 tl hakitud murulauku
  • 2 sl hakitud tilli
  • 2 sl võid
  • soola, pipart
  • sidrunit
  • rosee pipart

Lõika kalafileest õhukesed viilud.
Sega hakitud maitseroheline ja sulata või.
Kuumuta taldrik 100-kraadises ahjus.
Võta taldrik ahjust. Aseta kalaviilud kuumale taldrikule, nii et kogu taldrik oleks kaetud. Raputa kalale maitserohelist ja vala üle sulatatud viga. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe värske salati ja sidruniga.


Allikas: 100 rooga (Harri Ilves)

Kommentaare ei ole: