esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Granaatõunajäätis

Sellest sai esimesest ampsust mu üks lemmikmagustoite - või tegelikult juba valmistamisel maitsmise käigus ;).
Granaatõun on muidu ka täielik lemmik, aga see jäätis on ikka superhea.



8 portsjonit
2 granaatõuna + kaunistamiseks pisut granaatõunaseemneid
1 laim
175 g tuhksuhkrut
500 ml rõõska koort

Valmistamine:
Pressi granaatõuntest ja laimist mahl välja.
Lisa tuhksuhkur ja sega, kuni see on lahustunud.
Sega juurde rõõsk koor ning vahusta mikseriga, kuni saad ühtlaselt roosa pehmete tippudega vahukoore.
Pane saadud segu kaanega plastkarpi ning aseta sügavkülma. Lase vähemalt 4 tundi või üle öö sügavkülmas taheneda.
Serveerimisel puista jäätisele granaatõunaseemneid.



Allikas: Nigella Lawson "Nigella ekspress"

Kommentaare ei ole: