Koostis:
- 350 g Savoiardi küpsiseid
Immutamiseks:
- 5 dl kanget espresso kohvi
- 1 dl Amaretto mandlilikööri (või mõnda muud likööri, nt Vana-Tallinna kohvilikööri)
Kreem:
- 3 suurt munakollast
- 1 dl peenikest suhkrut
- 500 g mascarponet toorjuustu
- 2 dl 35% rõõska koort
- 1 tl vanillisuhkrut
- kakaopulbrit
- soovi korral nt füüsaleid
Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse (kasta ainult küpsise ülemine pool, muidu imendub liiga palju vedelikku) ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota ristipidi peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga. Lase 6-8 tundi jahedas maitsestuda.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt füüsalitega.
Allikas: Nami-Nami Retseptikogu
1 kommentaar:
See on tõesti üks väärt dessert :)
Postita kommentaar