laupäev, 14. november 2009

Tuuletaskud tuunikalatäidisega

Esimene kooskokkamine nami-namikatega - teemaks keedutaignast küpsetised.
Mulle oli see esimene kord keedutainast teha, kuid tulemusega olen väga rahul. Valmisid tuuletaskud tuunikalatäidisega ja kohupiimatäidisega ekleerid.



Keedutainas:
  • 2 dl jahu
  • 2,5 dl vett
  • 0,5 tl soola
  • 125 g võid
  • 1 terve muna
  • 4 munavalget

Tagavaraks:
  • 1 muna lahtiklopituna

Täidis:
  • 2 karpi tuunikalakonservi
  • 150 g toorjuustu
  • peenestatud tilli
  • valget pipart
  • vajadusel soola
  • 1 väike tomat või päikesekuivatatud tomateid
  • petersellilehti

Mõõda vesi, sool ja tükeldatud või keedunõusse. Lase korraks keema tõusta ja tõsta siis tulelt. Lisa pidevalt segades jahu, kuni tainas tuleb poti külgedelt lahti.
Kui tainas on moodustanud tombu, tõsta anum kohe tagasi pliidile madalale kuumusele ja jätka taigna energilist töötlemist veel 2 minutit. Tõsta tulelt ja enne munade lisamist lase vähemalt 5 minutit jahtuda.
Mikserda tainasse üks terve muna ja töötle tainas täiesti ühtlaseks. Lisa siis korraga kõik munavalged ja mikserda jälle väga põhjalikult läbi.
Määri ahjuplaat õhukeselt küpsetusmargariiniga. Pritsi plaadile jääkülma veega.
Valmistainas on õige paksusega, kui see valgub lusikalt aeglaselt maha. Vajadusel lisa väikeste koguste kaupa lahtiklopitud muna, mikserdades iga kord taigna korralikult läbi ja kontrollides saavutatud voolavust.
Tõsta lusikaga või kasuta taignapritsi, et teha ahjuplaadile ühtlase suurusega taignakuhjad.
Küpseta 200 kraadi juures 10 min, seejärel ca 25 minutit 180 kraadi juures. Ära ahjuust ava kõpsetamise käigus. Lase veidi jahtuda ja torka noaotsaga iga tasku külje sisse ava, kust aur välja pääseb. Lase restil täielikult jahtuda.

Täidise valmistamiseks mikserda kalakonserv toasooja toorjuustu ja maitserohelisega ühtlaseks ning maitsesta.

Lõika taskul kaas pealt , tõsta täidis õõnsusesse ja pane kaas tagasi peale.



Allikas: Suur küpsetamisraamat II osa

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Väga ilusad, Liisi!!!