teisipäev, 5. oktoober 2010

Kaneeline õunakeeks

Sügisõhtuse piparmünditeetee kõrvale sobib oivaliselt viil õunakeeksi. Kaneelisesse keeksi passivad hästi suuremad õunaviilud ja pähklitükid, mis sööjale väikse üllatuse pakuvad.



  • 7 dl jahu
  • 1 spl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 3 dl õli või 150 g võid
  • 4 dl suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 7 dl üsna suuri õunakuubikuid (3-4 suurt õuna)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 dl tükeldatud (kreeka) pähkleid

Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kokku jahu, kaneel, sooda ja sool. Tõsta kõrvale.
Pane mikserikaussi õli (või toasoe või), suhkur ja munad ning vahusta suurel kiirusel sidrunkollaseks. Sega mikseri keskmisel kiirusel vähehaaval hulka kuivained. Kalla taigna hulka õunad ja soovi korral pähklid, sega läbi. Lõpuks lisa vanilliekstrakt ning sega läbi.
Pane taigen ümmargusse ettevalmistatud 26-cm läbimõõduga keeksivormi ja küpseta ahjus umbes 60-70 minutit. Katsu valmisolekut tikuga (tikk peab jääma täiesti kuivaks). Juhul, kui pealt liigselt pruunistub, kata fooliumiga.
Lase jahtuda.




Allikas: www.marthastewart.com

Kommentaare ei ole: