pühapäev, 29. november 2009

Forelli-võileivatort

Seda võileivatorti on nii lihtne valmistada - ei mingit hakkimist, ainult kokkusegamise vaev.
Retseptis toodud röstleiba poest leida ei õnnestunud, seepärast kasutasin täisteraleiba. See aga jäi siiski natuke liiga kõvaks, seepärast soovitaks kasutada tavalist leiba. Muidu maitses väga hästi.
Kuumsuitsuforelli asemel võid kasutada ka mõnd teist suitsukala.



  • 1 pakk mitmevilja röstisaia
  • 1.5 pakki (rösti)leiba
  • niisutamiseks marineeritud kurkide vedelikku

Täidis:
  • 4 tk (keedetud) muna
  • 200 g (lahja) majoneesi
  • 350 g kodujuustu
  • 200 g lahjat küüslaugu toorjuustu
  • 300 g kuumsuitsuforelli
  • ühe sidruni mahl
  • 1 kimp aedtilli
  • soola
  • musta pipart

Kaunistamiseks:
  • salatilehti (lutsernidusid, hernevõrseid)
  • krevette või vähisabasid
  • kirsstomateid

Valmistamine:

Lõika leiva- ja saiaviiludel ääred ära. Sega omavahel hakitud munad, kodu- ja toorjuust, majonees, puhastatud kala, sidrunimahl ja hakitud till. Maitsesta soola-pipraga.
Aseta serveerimisalusele kõigepealt leivakiht, niisuta marineeritud kurgi leemega ja määri peale 1/3 täidisest. Lao peale kiht saiaviile, niisuta ning kata täidisega. Kõige peale lao leivakiht, niisuta ja kata toidukilega. Pane peale vajutis ( nt lõikelaud ) ja hoia külmas vähemalt 1 tund kuni üleöö.
Määri peale järelejäänud täidis. Kaunista tort salatilehtede, krevettide ja poolitatud kirsstomatitega.



Allikas: 100 rooga

Kommentaare ei ole: