teisipäev, 27. oktoober 2009

Sametine kõrvitsasupp

Tõeliselt sametine püreesupp, millele annab maitset sulatatud juust.



  • 2 sl õli
  • 400 g kõrvitsat
  • 2 kartulit
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 6 dl kanapuljongit
  • poole sidruni mahl
  • 1 karp sulatatud juustu
  • musta pipart
  • riivitud muskaatpähklit

Serveerimiseks:
  • röstitud kõrvitsaseemneid

Tükelda köögiviljad. Kuumuta potipõhjas õli, vala sisse köögiviljad. Kuumuta neid õlis u 5 minutit. Sega vahepeal mitu korda. Vala köögiviljadele peale kuum puljong ja keeda nad pehmeks. Lisa sidrunimahl ja püreeri. Sega hulka sulatatud juust. Maitsesta musta pipraga ja riivi sisse muskaatpähklit. Serveerimiseks tõsta supp taldrikutesse ja puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Soovi korral võid peale niristada ka rõõska koort. Kõrvale mõnus krõbe sai.



Allikas: Blogi Siit nurgast ja sealt nurgast

2 kommentaari:

Pisike Minaise ütles ...

sain eile naabrinaiselt pool suurest kõrvitsast. Pool päeva pead murdnuna, mida selles teha, lõin lahti Sinu blogi (tohutult hea inspiratsiooniallikas) - nüüdseks on lapsed!! sellest supist kõhud punni söönud ja ise hoian potist jõuga eemal, muidu Andresele seda lihtsalt ei jää. VÄGA hea ja maitsev supp :)

Nüüd siirdun siitsamast kookide retsepte otsima ;)

Liisi ütles ...

Aitäh toreda kommentaari eest, Ivika! Kõrvitsaga on jah selline lugu, et enne kui noa sisse lööd, peab olema tosinajagu kõrvitsaretsepte varuks olema :)