reede, 23. oktoober 2009

Pähkli-šokolaadiküpsised

Mõnusad pehmed küpsised. Ahjust võetuna viivad keele alla!
Retseptis ettenähtud tatrajahust valmistatud küpsised on kindlasti tervislikumad, kuid tatrajahu puudumisel pidin kasutama tavalist nisujahu. Kuna šokolaadi ka niipalju ei jagunud, lisasin natuke Kalevi piimašokolaadi pähklitega, mis lõppkokkuvõttes tegi ainult head.



  • 125 g võid
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 100 g šokolaadi
  • 1,5-2 sl õunamahla

Valmistamine:
Hõõru või ja suhkur vahule, lisa muna ja vahusta veel. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja hakitud šokolaad. Lisa enamus jahusegust tainale ja sega hoolikalt. Võimalikult vähese segamisega lisa õunamahl ja ülejäänud jahusegu.
Tõsta lusikaga tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta keskmisel kõrgusel 8-10 minutit 200-kraadises ahjus.



Allikas: Pereköögi kokaraamat

Kommentaare ei ole: