neljapäev, 8. oktoober 2009

Martsipani-õunakook

Väga hea õunakook.



  • 100 g martsipanimassi
  • 3 muna
  • 150 g suhkrut (magusatele õuntele veidi vähem)
  • 180 g jahu
  • 1 tl küpstuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 dl piima
  • 50 g võid
  • 300 g haput õuna (kooritult-tükeldatult)

Koori õunad, eemalda südamed ja seemnekojad ning lõika õhukesteks viiludeks või pisemateks tükkideks.
Sulata või ja jahuta.
Riivi martsipan kaussi, lisa suhkur ja munad ning vahusta.
Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga, sega ettevaatlikult munamassi hulka. Lisa piim ja sulavõi. Sega ühtlaseks.
Lao pooled õunatükid 24 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja. Vala peale pool tainast, seejärel jälle õunad ning siis jälle tainas. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit kuni kook on pealt kaunilt kuldne.



Retsept on pärit blogist "Pisike ja Pisut Segi"

Kommentaare ei ole: