esmaspäev, 19. oktoober 2009

Karamellimaitseline pirnikook

Pirnikook - seest kreemjas, krõbeda põhja ja kreeka pählitega kattega. Väga maitsev!



Põhi:
  • 4 dl nisujahu
  • väheke soola
  • 150 g külma võid
  • 1,5 sl sidrunimahl
  • 1-2 sl külma vett

Täidis:
  • 1 dl karamellkastet
  • 2 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 sl nisujahu
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 6 pirni (700 g)

Kate:
  • 100 g võid
  • 1 dl tumedat suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 2 dl kreeka pähkleid

Karamellkaste:
  • 2 dl rõõska koort 35%
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 3 sl valget suhkrut
  • 1 sl võid
  • 1 tl vanillsuhkrut

Näpi koogipõhja ained tainaks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivorm põhja ja äärtele. Hoia vormi kuni täidise valmimiseni külmkapis.
Täidise jaoks sega karamellkaste, munad, suhkur ja toorjuust. Lisa nisujahu ja maitseained. Seejärel sega hulka kooritud, puhastatud ja kuubikuteks lõigatud pirnid. Vala täidis põhjale ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Vähenda temperatuuri 175 kraadini ning küpseta veel 10 minutit.
Samal ajal valmista kate: sulata või ning sega suhkruga, lisa jahu ja tükeldatud pähklid. Pudenda kate koogile ja küpseta veel 20 minutit.
Serveeri jahtunult.
Karamellkaste: Sega koor pruuni ja valge suhkruga. Tõsta kastrul pliidile ning keeda madalal temperatuuril aeg-ajalt segades 10–15 minutit või kuni segu paksenemiseni. Lisa või ja vanillsuhkur ning sega läbi. Lase jahtuda.



Retsept on pärit raamatust "100 rooga"

Kommentaare ei ole: