neljapäev, 22. oktoober 2009

Ahjukõrvits pikantse juustuga

Kõrvitsat olen ma vist söönud küll ainult marineeritult, seega tundub ahjukõrvits katsetamiseks päris huvitav.
Kõrvitsal oleks võinud veidike rohkem maitset olla, aga juustuga oli tulemus siiski täitsa maitsev. Igaljuhul läheb retsept kordamisele.




Vaja läheb:
  • 1/4 kõrvitsat
  • 4 küüslauguküünt
  • kimp salveid
  • 70 g pikantset (Otepää piimaühistu) või Vene juustu
  • soola, pipart
  • külmpressitud oliiviõli

Valmistamiseks:
Poolita kõrvits, eemal­da seemned ja koor. Ettevaatust! Kuna pähkelkõrvitsa koor on kõva, siis on vaja koorimisel noaga ettevaatlikult tegutseda. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Piserda ahjuvormile pisut oliiviõli ja lao kõrvitsakaared vormi. Piserda veel oliiviõliga ja pista ahju. Küpseta 200° juures umbes 20 minutit. Sel ajal viiluta küüslauk ja tükelda juust (võid selle ka riivida või viilutada, see on maitseasi). Võta vorm ahjust välja ja puista kõrvitsad üle küüslaugu, salvei ja juustuga. Maitsesta soola ja pipraga ning pista veel 10 minutiks ahju. Kõrvits on valmis, kui juust on sulanud ning kõrvitsakaared on pehmed ja pruunid. Retsept on mõeldud kahele sööjale.


Retsept on pärit Anni Arro raamatust "Sepa talu köök"

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

ahjukõrvits on niihea. praegu täiesti kadestan:) Ma lisan veel natuke köömneid ka....

Liisi ütles ...

Retseptis oli lisatud salveid, aga köömned tunduvad ka päris head.