kolmapäev, 16. september 2009

Luksuslik õunapirukas

Väga maitsev ja mahlane õunapirukas. Kuna kasutasin antoonovkaid, sai võibolla veidike liiga hapu, kuid suhkrut siiski juurde ei lisaks.



Põhi:

  • 3 dl nisujahu
  • 0,75 dl suhkur
  • 2 tk muna
  • 100 g või
  • 1 sl piim

Täidis:
  • 4 tk õun
  • 1 dl suhkur
  • 0,5 dl vesi
  • 2 tl vanillsuhkur
  • 2 sl brändi
  • 50 g või

Kate:
  • 4 tk õun
  • 2 sl sulatatud või
  • 3 sl suhkur
  • 2 tl kaneel (jahvatatud)
Valmistamine:

Sega kõik taina komponendid köögikombainis ühtlaseks tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Pane külma. Täidise valmistamiseks koori ja puhasta õunad ning lõika väikesteks kuubikuteks. Pane koos suhkru ja veega potti. Keeda tasasel kuumusel 5 minutit. Sega hulka vanillsuhkur, brändi ja sulatatud või. Küpseta põhja 200°C juures ahjus 12 minutit. Toesta tainast fooliumga, et ääred küpsedes alla ei vajuks. Vala peale keedetud õunakuubikud. Katte jaoks koori õunad ja viiluta, laota kauni mustrina koogile. Nirista peale sulatatud või, raputa üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta veel 30 minutit, kuni kook saab kauni värvi. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.





Retsept on pärit sarja 100 rooga raamatust "Pirukad"

Kommentaare ei ole: