esmaspäev, 21. september 2009

Austria pannkoogirullid kohupiimatäidisega


Pühapäevaste pannkookide magusam variant. Kuumade pannkookide kõrvale serveerisin vaniljejäätist. Järgmisel päeval aga tundusid külmalt nad isegi paremad.



Kogus: 5 tk

Tainas:
  • 2 dl nisujahu
  • 2 muna
  • 1,5-2 dl piima
  • 1,5 dl vett
  • 30 g võid
  • veidi soola

Täidis:
  • 50 g toasooja võid
  • 2 munakollast
  • 250 g kohupiima
  • 1 dl rosinaid
  • 3 munavalget
  • 1,5 dl suhkrut

Koorekaste:
  • 1 munakollane
  • 1,5 dl vahukoort
  • 1 sl suhkrut

Kaunistamiseks:
  • mandlilaaste

Sega jahu veidikese soolaga. Vahusta vispliga munad, piim ja vesi ning sega hulka jahu. Lase 15 min seista ja lisa siis sulatatud või. Küpseta õhukesed ülepannikoogid.
Täidise jaoks vahusta või, sega hulka munakollased, kohupiim ja rosinad. Vahusta ka munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veidi veel. Sega munavalgevaht kohupiimasega hulka. Määri täidis pannkookidele, keera need rulli ja lao võitatud ahjuvormi. Vahusta omavahel kastme ained. Vala segu pannkookidele, puista peale mandlilaaste ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.




Retsept on pärit raamatust "Pereköögi kokaraamat"

1 kommentaar:

ain ütles ...

minul sai täidis liiga vedel ja liiga palju. Segasin täidisele lisaks vahukoore ja kallasin peale. Suhkrut panin ka ainult poole koguse.Tuli väga maitsev!